Sastojci

  • 100 g krumpira 
  • 5 g bijelog luka (češnjak)
  • 60 g kuhanog fileta oslića
  • 1 g crnog papra
  • 5 g peršin lista
  • 5 g maslinovog ulja

Postupak

  1. File oslića narezati na komade.
  2. Krumpir ogulite i narežite na ploške (1/2  cm debljine).
  3. U vodu zagrijanu do vrenja, lagano posoljenu stavite komade oslića. Kuhajte svega nekoliko minuta, pa ribu izvaditi šupljom žlicom.
  4. U istu vodu  dodajte ploške krumpira i kuhajte 15-tak minuta (pazite da se krumpir ne prekuha i ne raspadne).
  5. U posudu ulijte maslinovo ulje, posipate sitno nasjeckanim češnjakom. Naizmjence slažite redove krumpira i ribe. Između svakog reda posipajte nasjeckanim peršinom i pospite svježe mljevenim crnim paprom. Završite s krumpirom.
  6. Podlijte temeljcem (gdje se kuhala riba), poklopite i  kuhajte oko 20 minuta.