Česta pitanja


Gdje  mogu nabavit  proizvode B.Fit?

B.Fit instant praškaste shake-ove i juhe možeš pronaći u web prodaji na www.pharmeria.hr. Jedna kutija sadrži 8 obroka, a na ovoj stranici odberi koji ti je omiljeni okus te naruči na stranicama Pharmeriae i tvoji zamjenski obroci stižu za tren! 🙂

Koja je razlika između faza programa “Pokreni se” i “Zadrži dobre navike”?

U fazi „Pokreni se“ cilj je proaktivno smanjiti tjelesnu masu na način da se dva glavna dnevna obroka zamjene s dva B.Fit zamjenska obroka u sklopu energetski ograničene dijete. 

Faza „Zadrži dobre navike“ može se primijeniti kada nemate znatnu prekomjernu tjelesnu  masu ili kada nakon faze „Pokreni se“ želite održati  dobre rezultate smanjenja tjelesne mase. U fazi „Zadrži dobre navike“  zamijenite jedan glavni dnevni obrok s jednim B.Fit zamjenskim obrokom u sklopu energetski ograničene dijete. 

U obje faze za dobre rezultate, osim zamjenskih obroka, bitno je pridržavati se uravnotežene prehrane, piti dovoljne količine vode i pridržavati se savjet za kretanje. Provjeri više na stranici.

Smijem li konzumirati više od 2 zamjenska B.Fit obroka na dan?

Ukoliko je potrebno znatnije smanjenje tjelesne mase, moguće je konzumirati više od dva zamjenska obroka dnevno, ali  isključivo uz prethodne konzultacije s liječnikom. U provedenoj kliničkoj studiji provođena je i  intenzivna faza u kojoj su se konzumirala  više od dva obroka dnevno  kroz određeni period vremena. Intenzivna faza je dostupna za primjenu uz konzultacije i nadzor liječnika te se za primjenu intenzivne faze javite se na naš kontakt email.

Koja je moja poželjna tjelesna masa?

Kao alat za procjenu tvoje tjelesne mase može ti poslužiti BMI kalkulator. Za izračun se koriste podaci o tvojoj visini i težini, a rezultat služi samo kao okvirna smjernica, jer je umjereno  povezan s direktnim mjerama tjelesne masti te je jednako toliko  povezan s različitim nepovoljnim metaboličkim stanjima. Ukoliko tvoj  BMI izlazi iz raspona 18,5 -24,9 svakako potraži savjet liječnika ili nutricionista. Vrijednosti BMI iznad 25 ukazuju na prekomjernu tjelesnu masu, a iznad 30 na pretilost a oboje je povezano sa rizikom od pojave raznih metaboličkih bolesti i stanja.

Međutim, visoki BMI nije uvijek povezan sa pretilošću, odnosno BMI možda neće točno mjeriti metaboličko zdravlje u odraslih s velikom mišićnom masom (bodybuilderi) , starijih osoba  i ljudi azijskog podrijetla.

Sadrže li zamjenski obroci mast?

B.Fit zamjenski obroci kreirani su prema nutricionističkim načelima i zakonskoj regulativi  kojom se propisuje sastav ovih proizvoda te moraju sadržavati adekvatne  količine svih makronutrijenata: proteina, masti i ugljikohidrata kao i ostale nutrijente poput vitamina i minerala. Količina masti je ograničena tako da maksimalno do 30% energije od ukupnog sadržaja energije u ovakvim proizvodima potječe od masti. B.Fit zamjenski obroci sadrže i dodana vlakna.

Tko sve smije konzumirati zamjenska B.fit obroke?

B.Fit zamjenski obroci namijenjeni su osobama starijim od 12 godina koje su pretile ili imaju prekomjernu tjelesnu težinu i namjeravaju smanjiti tjelesnu težinu. Nisu prikladni za trudnice i dojilje. Osobe koje su pretile ili imaju prekomjernu tjelesnu težinu i namjeravaju smanjiti tjelesnu težinu, a imaju pridružene druge kronične nezarazne bolesti mogu koristiti proizvod samo uz prethodno savjetovanje s liječnikom ili drugim kvalificiranim stručnjakom.

Koje alergene sadrže B.fit obroci?

B.Fit obroci sadrže sirovine koje potiču od mlijeka, a mogu sadržavati i jaja, celer i pšenicu u tragovima ( malim količinama). B.Fit Juha Povrtna sadrži u sastojcima i celer.