Korištenje kolačića


  1. Prilikom Vašeg posjeta našem Mrežnom mjestu (https://bfit.hr) možemo prikupljati određene podatke, poput identifikatora Vašeg uređaja, vrste internetskog preglednika koji koristite, IP adrese s koje pristupate našem Mrežnom mjestu, Vaš odabir jezika na našem Mrežnom mjestu, činjenicu da ste pregledali obavijest o kolačićima i slično, pomoću tzv. „kolačića“ odnosno drugih sličnih tehnologija za praćenje i pohranu podataka te pristup njima kao što su pikseli, web-pratilice i drugo (dalje: Kolačići). Na našem Mrežnom mjestu koriste se samo tehnički Kolačići nužni za njegovo uredno funkcioniranje koje postavlja računalni program WordPress na bazi kojeg je stvoreno naše Mrežno mjesto. Ti Kolačići služe za uredno prikazivanje sadržaja dostupnih na Mrežnom mjestu. Nužni tehnički Kolačići pohranjuju se na Vašem uređaju na temelju našeg legitimnog interesa u smislu članka 6. stavka 1. točke f. ovog Pravilnika ako u postavkama svog internetskog preglednika niste isključili mogućnost pohrane Kolačića. Pritom, napominjemo da bi isključivanje nužnih tehničkih Kolačića u postavkama Vašeg preglednika moglo utjecati na Vaše korisničko iskustvo na našem Mrežnom mjestu jer bi time bile onemogućene njegove određene funkcionalnosti, primjerice postavke jezika koje ste odabrali.

    Riječ je o tzv. Kolačićima prve strane, tj. te Kolačiće pohranjuje na Vaš uređaj te njima pristupa upravo naše Mrežno mjesto koje ste posjetili.

    Prema trajanju, odnosno ovisno o tome koliko dugo neki Kolačić ostaje pohranjen na Vašem uređaju, razlikujemo:
    • Kolačiće sesije koji se pohranjuju na Vaš uređaj i traju za vrijeme Vašeg posjeta našem Mrežnom mjestu te se brišu nakon što zatvorite preglednik; i
    • privremene Kolačiće koji na Vašem uređaju ostaju i nakon što napustite naše Mrežno mjesto i zatvorite preglednik, i to do roka određenog u samom Kolačiću, čijim se istekom Kolačić automatski deaktivira.
  2. Ovisno o internetskom pregledniku koji koristite, više informacija o upravljanju kolačićima dostupno je na sljedećim poveznicama:

Postavke kolačića

Korištenje kolačića 📢

Koristimo kolačiće kako bi osigurali osnovne funkcionalnosti stranice i unaprijedili vaše online iskustvo. Za svaku kategoriju u bilo kojem trenutku možete odabrati želite li dozvoliti ili odbiti kolačiće. Za više informacija vezanih uz kolačiće i ostale osjetljive podatke, molimo vas pročitajte uvjete korištenja.

Obavezni (tehnički) kolačići

Ovi kolačići su esencijalni za normalno korištenje stranice. Bez ovih kolačića, stranica ne bi radila kako treba.

Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije kako koristite stranicu, koje stranice ste posjetili i na koje poveznice ste kliknuli.

NazivDomenaTrajanjeOpis
^_gagoogle.com2 godineKoristi se za identifikaciju jedinstvenih korisnika
_gidgoogle.com1 danKoristi se za identifikaciju specifičnog korisnika

Više informacija

Za pitanja u vezi s postavkama i pravilima korištenja kolačića, molimo kontaktirajte nas.