Filip: U tri i pol mjeseca ukupno sam skinuo 22 kilograma

Na nagovor supruge prihvaćam poziv da se uključim kao kandidat za studiju Hranom do zdravlja. Nakon inicijalnog razgovora i selekcije dobio sam mogućnost uključiti se u studiju, što sam prihvatio sa dozom rezerve i stavom „nemam što izgubit“. Nisam se vidio kao netko tko ima problem sa prekomjernom težinom te sam bio stava „nisi Muž ak nisi malo jači“.

Najteži je početak

Nisam znao što očekivati no kako smo informirani o projektu upoznati smo da je u studiju uključen tim stručnjaka iz DB Srebrnjak, Belupa i Podravke što mi je dalo povjerenje u samu studiju i cijeli program.

Uz stručno vodstvo gdje su definirani parametri fizičke aktivnosti, definirani obroci i vrijeme obroka odlučio sam u slovo pratiti upute koje smo dobili i vidjeti što će biti. Cilj je bio izgubiti nešto kilograma, povećati svakodnevnu fizičku aktivnost uz promjenu prehrambenih navika.

Inicijalna faza

U inicijalnoj fazi sam se privikavao na različite namirnice i nove kombinacije okusa u definiranim jelovnicima, no ono što je bilo izazovno su manje porcije,  veći broj obroka (5 obroka dnevno) uz upoznavanje sa zamjenskim obrocima uz konzumiranje dovoljnih količina vode. Počeci i snalaženje oko obroka bili su izazovni i zahtijevali su određeno vrijeme oko organizacije pripreme i nabavke novih do sada nekorištenih namirnica.


“Ono što me je ugodno iznenadilo je to da nisam imao osjećaj odricanja.”


Primjenom zamjenskih obroka uz definirane jelovnike koji prate svaku pojedinu fazu promjene prehrambenih navika uočen je svakodnevni gubitak mase što je bila fenomenalna motivacija za nastavak i pridržavanje dobivenih smjernica (obroka i kretanja). Primjenom zamjenskih obroka značajno se pojednostavnila priprema i logistika oko obroka pogotovo kako bi se osiguralo da između obroka ne prođe više od tri sata. Veliki izbor shakeova i juha uz sezonske salate omogućili su nemonotonu prehranu uz pokoji favorit. Oduševila me brza, jednostavna i praktična priprema neovisno gdje si (kuća, autu, posao, izlet).

Rezultati

Od početne do završne faze, u periodu od tri i pol mjeseca ukupno sam skinuo 22 kilograma. Osim skinutih kilograma i konfekcijskih brojeva, uz promjene u prehrani i povećanje fizičke aktivnosti povećana je mišićna masa. Osim vidljivih aspekata tj. gubitka tjelesne mase došlo je do poboljšanja metaboličkog zdravlja snižavanja krvnog tlaka i regulacije kolesterola. 

Kako se kaže slika govori tisuću riječi!