Teletina u šalši
-
-
-
Sastojci
- 100 g teletine nemasne od buta
- 5 g maslinovog ulja
- 5 g crvenog luka
- 5 g crvene mrkve
- 5 g korijena peršina
- 10 g pelata rajčice
- 10 g koncentrata rajčica
- 2 g bosiljka
- 5 g celer lista
- 1 g peršin lista
- sol
Postupak
- Teleće odreske posolite i popecite s obje strane na malo maslinovog ulja.
- U tavi na zagrijano maslinov ulje stavite sitno narezan luk i popecite. Dodajte naribanu mrkvu i korijen peršina te kratko popecite. Zatim dodajte zdrobljene pelate, koncentrat rajčice, bosiljak, sitno nasjeckan list celera, peršina te po potrebi posolite. Pirjajte na laganoj vatri, poklopljeno 10-ak minuta.
- Pečene odreske stavite u pripremljeni topli umak i zajedno kratko pirjajte.
- Poslužite s integralnom tjesteninom i salatom.
Savjet
Umjesto 10 g pelata i 10 g koncentrata, možete dodati 20 g jednog ili drugog. Opcija je i sjeckana rajčica 20 g ako je više volite ili passata.