Pureći rižoto s mrkvom i brokulom
-
-
-
Sastojci
- 70 g brokule (vrhovi s cvijetom)
- 10 g suncokretovog ulja
- 60 g pilećeg bijelog mesa bez kosti
- 10 g crvenog luka
- 20 g crvene mrkve
- prstohvat crnog papra
- 1 g crvene mljevene paprike
- 40 g arborio riže
- 2 g peršin lista
Postupak
- Cvjetiće brokule stavite u vrelu posoljenu vodu, kratko kuhajte da ostane al dente, ocijedite i isperite pod hladnom vodom da zadrži boju.
- Na zagrijano ulje stavite piletinu narezanu na kockice i popecite do zlatne boje.
- Dodajte sitno narezani luk i još sve kratko popecite.
- Zatim dodajte narezanu ili naribanu mrkvu, crni papar, crvenu mljevenu papriku i opranu rižu. Kratko popecite i ulijte vode te nastavite pirjati uz podlijevanje vodom i povremenim miješanjem.
- Po potrebi posolite, a kad je riža skoro gotova umiješajte brokulu i pospite nasjeckanim peršinom.
- Poslužite odmah.