Sastojci

  • 70 g brokule (vrhovi s cvijetom)
  • 10 g suncokretovog ulja
  • 60 g pilećeg bijelog mesa bez kosti
  • 10 g crvenog luka
  • 20 g crvene mrkve
  • prstohvat crnog papra
  • 1 g crvene mljevene paprike
  • 40 g arborio riže
  • 2 g peršin lista

Postupak

  1. Cvjetiće brokule stavite u vrelu posoljenu vodu, kratko kuhajte da ostane al dente, ocijedite i isperite pod hladnom vodom da zadrži boju.
  2. Na zagrijano ulje stavite piletinu narezanu na kockice i popecite do zlatne boje. 
  3. Dodajte sitno narezani luk i još sve kratko popecite. 
  4. Zatim dodajte narezanu ili naribanu mrkvu, crni papar, crvenu mljevenu papriku i opranu rižu. Kratko popecite i ulijte vode te nastavite pirjati uz podlijevanje vodom i povremenim miješanjem. 
  5. Po potrebi posolite, a kad je riža skoro gotova umiješajte brokulu i pospite nasjeckanim peršinom.
  6. Poslužite odmah.