Piletina na meksički
-
-
-
Sastojci
- 30 g graha sirovog
- 20 g kukuruza šeć. konz.
- 1 g lovorovog lista
- 5 g bijelog luka (češnjak)
- 20 g crvenog luka
- 1 g crnog papra
- 1 g crvene mljevene paprike
- 20 g zelene paprika
- 20 g žute paprika (mesnata)
- 20 g sjeckane rajčice
- 1 g peršin lista
- 60 g pilećeg bijelog mesa bez kosti
- 2,5 g suncokretovog ulja
Postupak
- Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani crveni luk, popecite ga da zamiriši, dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte, pa dodajte piletinu narezanu na kockice.
- Kratko popecite, dodajte paprike narezane na kockice, sjeckanu rajčicu, lovor, malo posolite, popaprite i dodajte crvenu papriku. Promiješajte i pirjajte da sve omekša, po potrebi podlijte s vrlo malo vode. Dodajte ocijeđeni grah i kukuruz šećerac.
- Lovor izvadite, jelo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.