Riblji složenac od škarpine, krumpira, rajčice i crnih maslina
-
-
-
Sastojci
- 200 g oguljenih krumpira
- 5 g limuna
- 10 g crnih maslina
- 10 g crvene mrkve
- 2 g peršin lista
- 30 g rajčice crvene
- 70 g škarpine
- 5 g maslinovog ulja
Postupak
- Krumpir ogulite, narežite na ploške, posložite u namašćenu vatrostalnu posudu, malo posolite i pospite paprom.
- Zatim dodajte otkoštičene crne masline, narezanu mrkvu, nasjeckani peršin, narezanu rajčicu, komade ribe i sve nakapajte maslinovim uljem. Po želji dodajte grančicu ružmarina koju nakon pečenja uklonite.
- Posudu poklopite ili prekrijte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C. Nakon 25 minuta otklopite i nastavite peći dok krumpir nije gotov.