Sastojci

  • 10 g crvenog luka
  • 5 g maslinovog ulja
  • 20 g mrkve crvena
  • 20 g zelene paprike
  • 30 g paprike žute (mesnata)
  • 60 g tikvica zelenih
  • 30 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0,10 g crnog papra
  • 1 g lovorovog lista
  • 40 g couscousa
  • 0,50 g peršin list

Postupak

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast. Dodajte narezanu ili grubo naribanu mrkvu, na kockice narezanu papriku, tikvice i narezane šampinjone. Popecite uz miješanje te pospite mljevenim crnim paprom i lagano posolite. Ulijte malo vode, dodajte lovorov list i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri dok povrće ne omekša. 
  2. U posudu uspite kus kus i prelijte s 80 ml vrele vode i stavite poklopljeno stajati 3-5 minuta. 
  3. Zatim lagano promiješajte da razrahlite sadržaj i pospite nasjeckanim peršinom.