Sastojci

  • 100 g junetine 
  • 100 g krumpira
  • 20 g zobenih pahuljica
  • 100 g graška
  • 25 g korabe
  • 25 g mrkve
  • 25 g luka
  • 25 g peršin lista
  • 10 g maslinova ulja

Postupak

  1. U većoj posudi, na srednje jakoj vatri zagrijte 1 žlicu maslinova ulja.
  2. Dodajte junetinu narezanu na kocke, zapecite sa svih strana, lagano posolite i popaprite, a zatim izvadite na tanjur. U istu posudu dodajte još 1 žlicu ulja, zatim sitno narezani luk, na ploške narezanu mrkvu, narezanu korabicu i sve kratko popecite uz miješanje (3 minute).
  3. Podlijte vodom, smanjite vatru, poklopite i kuhajte na laganoj vatri da meso i povrće malo omekšaju.
  4. Zatim dodajte na kockice  narezan krumpir i grašak, pa kuhajte dok ne omekšaju.
  5. Ugustite sa zobenim pahuljicama. Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.