Varivo od mladog graška s junetinom
-
-
-
Sastojci
- 100 g junetine
- 100 g krumpira
- 20 g zobenih pahuljica
- 100 g graška
- 25 g korabe
- 25 g mrkve
- 25 g luka
- 25 g peršin lista
- 10 g maslinova ulja
Postupak
- U većoj posudi, na srednje jakoj vatri zagrijte 1 žlicu maslinova ulja.
- Dodajte junetinu narezanu na kocke, zapecite sa svih strana, lagano posolite i popaprite, a zatim izvadite na tanjur. U istu posudu dodajte još 1 žlicu ulja, zatim sitno narezani luk, na ploške narezanu mrkvu, narezanu korabicu i sve kratko popecite uz miješanje (3 minute).
- Podlijte vodom, smanjite vatru, poklopite i kuhajte na laganoj vatri da meso i povrće malo omekšaju.
- Zatim dodajte na kockice narezan krumpir i grašak, pa kuhajte dok ne omekšaju.
- Ugustite sa zobenim pahuljicama. Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.