Varivo od piletine leće i vrganja
-
-
-
Sastojci
- 10 ml maslinovog ulja
- 5 g bijelog luka (češnjak)
- 20 g crvenog luka
- 130 g rajčice pelat
- 5 g rajčice ukuhane (konc. 28-30%)
- 30 ml crvenog vina stolnog (12 vol % alkoh.)
- 20 g suhe leće
- 20 g tjestenine
- 40 g vrganja
- 60 g piletine
Postupak
- Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezan luk i popecite da postane staklast.
- Dodajte nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
- Kratko popecite, dodajte narezane gljive, zdrobljene pelate, koncentrat rajčice, vino i malo vode po potrebi.
- Zagrijte do vrenja i pirjajte 10 minuta. Zatim dodajte leću, tjesteninu, ulijte još vode, posolite i kuhajte oko 15 minuta.