Sastojci

  • 10 ml maslinovog ulja
  • 5 g bijelog luka (češnjak)
  • 20 g crvenog luka 
  • 130 g rajčice pelat
  • 5 g rajčice ukuhane (konc. 28-30%)
  • 30 ml crvenog vina stolnog (12 vol % alkoh.)
  • 20 g suhe leće 
  • 20 g tjestenine
  • 40 g vrganja
  • 60 g piletine

Postupak

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezan luk i popecite da postane staklast.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  3. Kratko popecite, dodajte narezane gljive, zdrobljene pelate, koncentrat rajčice, vino i malo vode po potrebi.
  4. Zagrijte do vrenja i pirjajte 10 minuta. Zatim dodajte leću, tjesteninu, ulijte još vode, posolite i kuhajte oko 15 minuta.