Sastojci

  • 15 g crvenog luka
  • 5 g suncokretovog ulja
  • 60 g puretine (crno meso-zabatak, batak)
  • 30 g mrkve crvene
  • 0,50 g lovorovog lista
  • 50 g ječmene kaše
  • 50 g krumpira
  • sol
  • 50 g cvjetače (samo list)
  • 25g tikvice zelene
  • 5 g ukuhane rajčice (koncentrat 28-30%) koncentrat rajčice
  • 0,50 g peršin lista
  • 1 g celer list

Postupak

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite.
  2. Dodajte puretinu narezanu na kockice, narezanu mrkvu i kratko popecite uz miješanje.
  3. Ulijte tople vode, te dodajte  lovorov list, opranu (može i namočenu) ječmenu kašu, na kockice narezan krumpir i zagrijte do vrenja.
  4. Lagano posolite i nakon 10 minuta dodajte cvjetiće cvjetače, na kockice narezanu tikvicu i koncentrat rajčice.
  5. Kuhajte još 10 minuta odnosno dok povrće ne omekša pa pospite nasjeckanim listom peršina i celera.