Varivo od miješanog povrća s puretinom i ječmenom kašom
-
-
-
Sastojci
- 15 g crvenog luka
- 5 g suncokretovog ulja
- 60 g puretine (crno meso-zabatak, batak)
- 30 g mrkve crvene
- 0,50 g lovorovog lista
- 50 g ječmene kaše
- 50 g krumpira
- sol
- 50 g cvjetače (samo list)
- 25g tikvice zelene
- 5 g ukuhane rajčice (koncentrat 28-30%) koncentrat rajčice
- 0,50 g peršin lista
- 1 g celer list
Postupak
- Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite.
- Dodajte puretinu narezanu na kockice, narezanu mrkvu i kratko popecite uz miješanje.
- Ulijte tople vode, te dodajte lovorov list, opranu (može i namočenu) ječmenu kašu, na kockice narezan krumpir i zagrijte do vrenja.
- Lagano posolite i nakon 10 minuta dodajte cvjetiće cvjetače, na kockice narezanu tikvicu i koncentrat rajčice.
- Kuhajte još 10 minuta odnosno dok povrće ne omekša pa pospite nasjeckanim listom peršina i celera.