Varivo od krumpira, graška i junetine, zelena salata
-
-
-
Sastojci
- 100 g junetine
- 2 g suncokretova ulja
- 20 g luka
- 15 g mrkve
- 15 g celera (korijen)
- 2 g češnjaka
- 100 g krumpira
- 100 g graška
- sol
- mljeveni crni papar
Za salatu:
- 150 g zelene salate
- 5 g maslinova ulja
- ocat po želji
Postupak
- Na zagrijano ulje stavite na kockice narezanu junetinu i popecite uz miješanje. Dodajte sitno narezani luk i kratko popecite. Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, na kockice narezani celer i još kratko popecite. Umiješajte protisnuti češnjak i prelijte sadržaj vodom. Kad zavri kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta. Dodajte na kockice narezani krumpir, grašak, sol i mljeveni crni papar. Kuhajte dok meso i povrće ne omekša.
- Poslužite varivo s zelenom salatom.