Sastojci

  • 28 g junetine srednje masne BK
  • 5 g maslinovog ulja
  • 32 g piletine (bijelo meso bez kosti)
  • 10 g crvenog luka
  • 30 g krumpira
  • 50 g mrkve crvene
  • 30 g boba (mladog, sirovog)
  • 0,10 g lovorovog lista
  • 0,10 g crvene mljevene paprike
  • 10 g ukuhane rajčice (koncentrat 28-30%)
  • 0,10 g crnog papra
  • sol

Postupak

  1. Junetinu narežite na kocke te stavite na zagrijano ulje. Uz miješanje popecite da dobije boju te dodajte narezanu puretinu i sitno narezani luk.
  2. Sve zajedno kratko popecite pa prelijte vodom da prekrije sadržaj.  Zagrijte do vrenja pa dodajte na kocke narezan krumpir, narezanu mrkvu, bob, lovorov list i kuhajte dok meso ne omekša.
  3. Umiješajte crvenu mljevenu papriku, koncentrat rajčice, mljeveni crni papar i posolite po potrebi.