Sastojci

  • 40 g tjestenine, integralne
  • sol
  • 30 g crvenog luka
  • 5 g maslinovog ulja
  • 5 g bijelog luka (češnjak)
  • 20 g mrkve crvene
  • 5 g peršin korijen
  • 40 g pelat rajčica
  • 0,50 g lovorovog lista
  • 1 g origana sušenog
  • 10 g crnog papra
  • sol
  • 1 g celer list
  • 1 g peršin list
  • 60 g konzervirane tune u vlastitom soku

Postupak

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatne boje.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak, naribanu mrkvu i korijen peršina. Kratko popecite pa dodajte zdrobljene pelate. Dodajte lovorov list, origano, mljeveni crni papar i pirjajte uz dodavanje vode (od kuhanog tijesta) po potrebi, oko 20 minuta da dobijete umak.
  4. Pred kraj posolite, umiješajte sitno nasjeckani list peršina i celera te ocijeđenu tunu.
  5. Poslužite umak preko kuhane tjestenine.