Sastojci

  • 100 g teletine nemasne od buta
  • 5 g maslinovog ulja
  • 5 g crvenog luka
  • 5 g crvene mrkve
  • 5 g korijena peršina
  • 10 g pelata rajčice
  • 10 g koncentrata rajčica
  • 2 g bosiljka
  • 5 g celer lista
  • 1 g peršin lista
  • sol

Postupak

  1. Teleće odreske posolite i popecite s obje strane na malo maslinovog ulja. 
  2. U tavi na zagrijano maslinov ulje stavite sitno narezan luk i popecite. Dodajte naribanu mrkvu i korijen peršina te kratko popecite. Zatim dodajte zdrobljene pelate, koncentrat rajčice, bosiljak, sitno nasjeckan list celera, peršina te po potrebi posolite. Pirjajte na laganoj vatri, poklopljeno 10-ak minuta.
  3. Pečene odreske stavite u pripremljeni topli umak i zajedno kratko pirjajte.
  4. Poslužite s integralnom tjesteninom i salatom.

Savjet

Umjesto 10 g pelata i 10 g koncentrata, možete dodati 20 g jednog ili drugog. Opcija je i sjeckana rajčica 20 g ako je više volite ili passata.