Srdelice, krumpir salata, kuhana blitva
-
-
-
Sastojci
- 100 g srdelica (srdelice iz pećnice)
- 5 g maslinova ulja
- 200 g krumpira
- sol
- 20 g luka
- 180 g blitve
- 5 g maslinova ulja
Postupak
- Srdele očistite i posložite u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Lagano ih posolite nakapajte maslinovim uljem a možete i sokom limuna.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
- Za to vrijeme skuhajte narezan krumpir u posoljenoj vodi. Pred kraj kuhanja dodajte narezanu blitvu i zajedno kuhajte 5 minuta.
- Na zagrijano malinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite. Dodajte ocijeđeni krumpir s blitvom i zagrijte da se sastojci povežu.
- Poslužite srdele s krumpirom i blitvom.