Salata s ječmenom kašom i povrćem
-
-
-
Sastojci
- 30 g ječmene kaše kuhane
- 22,50 g graha
- 100 g mrkva crvena
- 20 g kukuruz šećerac
- 70 g pečene paprike
- 2 g češnjaka
- 30 g rikole
- limunov sok 5 g bučina ulja
- ocat
Postupak
- Ječmenu kašu dobro oprati i staviti kuhati sa mrkvom koju ste prethodno ogulili, oprali i narezali na kockice. Kuhajte 45 minuta, svakako isprobajte, ne smije vam biti tvrda, a niti premekana. Ocijediti i pustiti da se ohladi.
- Grah namočite preko noći. Skuhajte ga u posebnom loncu i ocijedite. Kada su se kaša i mrkva ohladile, dodajte ostale sastojke: grah, kukuruz, na kockice narezanu papriku, sitno nasjeckan češnjak i rikolu.
- Staviti bučino ulje, limunov sok, sol, ocat i dobro izmiješajte i poslužite.