Sastojci

  • 100 g patlidžana
  • 5 g maslinovog ulja
  • 10 g crvenog luka
  • 50 g puretine (bijelo meso-prsa BK)
  • 30 g rajčice crvene
  • sol
  • 1 g ružmarina
  • 40 g kus kusa
  • 10 g mozzarelle
  • 1 g peršin lista

Postupak

  1. Patlidžan prerežite na pola. Nožem ili žlicom izdubite meso i napravite male lađice koje ćete napuniti sastojcima.
  2. U tavi na maslinovom ulju popržite sitno narezani luk te dodajte na kockice narezanu puretinu i popecite. Zatim dodajte izdubljeno meso patlidžana narezano na kockice. Kratko popecite uz miješanje te dodajte na pola narezane cherry rajčice, posolite i  pospite ružmarinom.
  3. Ulijte 80 ml vrele vode, dajte kus kus, poklopite i ostavite stajati 5 minuta. 
  4. Pripremljenim sadržajem napunite patlidžane i stavite u pećnicu zagrijanu na 190°C i pecite oko 30 minuta. Preko punjenja stavite ploške mozzarelle i pecite još 10 minuta (odnosno dok patlidžan nije pečeni).  Vilicom provjeravajte patlidžan da li mu je kora mekana. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom.