Punjeni patlidžan s puretinom, kus kusom i rajčicom
-
-
-
Sastojci
- 100 g patlidžana
- 5 g maslinovog ulja
- 10 g crvenog luka
- 50 g puretine (bijelo meso-prsa BK)
- 30 g rajčice crvene
- sol
- 1 g ružmarina
- 40 g kus kusa
- 10 g mozzarelle
- 1 g peršin lista
Postupak
- Patlidžan prerežite na pola. Nožem ili žlicom izdubite meso i napravite male lađice koje ćete napuniti sastojcima.
- U tavi na maslinovom ulju popržite sitno narezani luk te dodajte na kockice narezanu puretinu i popecite. Zatim dodajte izdubljeno meso patlidžana narezano na kockice. Kratko popecite uz miješanje te dodajte na pola narezane cherry rajčice, posolite i pospite ružmarinom.
- Ulijte 80 ml vrele vode, dajte kus kus, poklopite i ostavite stajati 5 minuta.
- Pripremljenim sadržajem napunite patlidžane i stavite u pećnicu zagrijanu na 190°C i pecite oko 30 minuta. Preko punjenja stavite ploške mozzarelle i pecite još 10 minuta (odnosno dok patlidžan nije pečeni). Vilicom provjeravajte patlidžan da li mu je kora mekana. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom.