Sastojci

  • 240 ml mlijeka 1,5 % m.m.
  • 40 g prosa
  • 1 g vanilije
  • 1 bjelanjak od jajeta
  • 100 g borovnica
  • 5 g menta listića
  • 8 g oljuštenih suhih badema

Postupak

  1. Proso popržite na suhoj tavi 2-3 minute pa ulijte mlijeko. Kada mlijeko zavri, dodajte vaniliju 
  2. (mahunu vanilije uzduž prerežite nožem i unutrašnjost mahune izvadite), smanjite vatru pa kuhajte još 20-ak minuta dok proso posve ne omekša.
  3. Pustite da se ohladi i poslužite.
  4. Poslužite s narezanim kuhanim bjelanjkom, malinama i pospite nasjeckanim bademima.

Savjet

Bjelanjak možete umutiti u malo mlijeka, dodati kuhanoj prosenoj kaši, promiješati i sve zajedno zapeći u pećnici zagrijanoj na 200-220 °C 20-25 minuta.