Pohani patliđani iz pećnice, salata od rajčice
-
-
-
Sastojci
- 100 g patlidžana
- sol
- 15 g jaja
- 10 g brašna pirovo
- 10 g krušnih mrvica
- Ružmarin
- mljeveni crni papar
- 5 g maslinova ulja
- 100 g salata rajčica
Postupak
- Patlidžan operite i ogulite. Narežite ga po duljini na ploške debljine oko 1 cm.
- Svaku plošku narežite po duljini na 3-4 štapića, lagano posolite ih i pustite da stoje oko pola sata.
- U jednu posudu stavite jaja, posolite i istucite.
- U drugu posudu stavite brašno i krušne mrvice pa dodajte sol, sitno nasjeckan ružmarina i mljeveni crni papar.
- Nakon što su patlidžani pustili gorčinu, obrišite ih kuhinjskim papirom pa svaki štapić (jedan po jedan) uvaljajte u brašno, jaja pa opet u brašno.
- Slažite ih na posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje i nakapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200° C oko 25 minuta.
- Na pola pečenja ih okrenite.