Sastojci

  • 60 g junetine od buta
  • 10 g suncokretova ulja
  • 12 g crvenog luka
  • 5 g crvene mrkve
  • 3 g celer lista
  • 0,50 g lovorovog lista
  • 1 g crnog papra
  • 0,20 g crvene mljevene paprike
  • 5 g koncentrata rajčica
  • 0,50 g peršin lista

Postupak

  1. Na zagrijano ulje juneće odreske i popecite s obje strane. 
  2. Izvadite ih sa strane a na ulje stavite sitno narezani luk. Popecite ga da postane staklast, dodajte naribanu mrkvu i još kratko popecite. 
  3. Vratite juneće odreske i ulijte vode da prekrije sadržaj.
  4. Dodajte narezan list celera, lovorov list, mljeveni crni papar, mljevenu papriku, koncentrat rajčice i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno okretanje i miješanje da junetina omekša.
  5. Po potrebi dolijte vode i kad je meso omekšalo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.