Pirjana junetina
-
-
-
Sastojci
- 60 g junetine od buta
- 10 g suncokretova ulja
- 12 g crvenog luka
- 5 g crvene mrkve
- 3 g celer lista
- 0,50 g lovorovog lista
- 1 g crnog papra
- 0,20 g crvene mljevene paprike
- 5 g koncentrata rajčica
- 0,50 g peršin lista
Postupak
- Na zagrijano ulje juneće odreske i popecite s obje strane.
- Izvadite ih sa strane a na ulje stavite sitno narezani luk. Popecite ga da postane staklast, dodajte naribanu mrkvu i još kratko popecite.
- Vratite juneće odreske i ulijte vode da prekrije sadržaj.
- Dodajte narezan list celera, lovorov list, mljeveni crni papar, mljevenu papriku, koncentrat rajčice i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno okretanje i miješanje da junetina omekša.
- Po potrebi dolijte vode i kad je meso omekšalo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.