Sastojci

  • 60 g pilećeg bijelog mesa bez kosti
  • 10 g maslinovog ulja
  • 10 g crvenog luka
  • 10 g crvene mrkve
  • 10 g korijena celera
  • 10 g korijena peršina
  • 50 g zelene paprike
  • 50 g žute paprike (mesnata)
  • 40 g riže
  • sol
  • 5 g korijandera
  • 1 g peršin lista

Postupak

  1. Piletinu narežite na kocke. U tavi na zagrijano ulje stavite piletinu i popecite do zlatne boje. 
  2. Piletinu izvadite a u tavu na ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast. 
  3. Dodajte na kockice narezanu mrkvu, korijen celera i peršin. Povrće kratko popecite i dodajte narezanu papriku i još kratko pecite. 
  4. Uspite opranu rižu, prelijte toplom vodom i nastavite pirjati uz podlijevanje i povremeno miješanje dok riža nije gotova. 
  5. Jelo posolite, pospite narezanim korijanderom i peršinom te poslužite odmah.