Pileći rižoto na povrću s korijanderom
-
-
-
Sastojci
- 60 g pilećeg bijelog mesa bez kosti
- 10 g maslinovog ulja
- 10 g crvenog luka
- 10 g crvene mrkve
- 10 g korijena celera
- 10 g korijena peršina
- 50 g zelene paprike
- 50 g žute paprike (mesnata)
- 40 g riže
- sol
- 5 g korijandera
- 1 g peršin lista
Postupak
- Piletinu narežite na kocke. U tavi na zagrijano ulje stavite piletinu i popecite do zlatne boje.
- Piletinu izvadite a u tavu na ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast.
- Dodajte na kockice narezanu mrkvu, korijen celera i peršin. Povrće kratko popecite i dodajte narezanu papriku i još kratko pecite.
- Uspite opranu rižu, prelijte toplom vodom i nastavite pirjati uz podlijevanje i povremeno miješanje dok riža nije gotova.
- Jelo posolite, pospite narezanim korijanderom i peršinom te poslužite odmah.