Oslić "a la bakalar"
-
-
-
Sastojci
- 100 g krumpira
- 5 g bijelog luka (češnjak)
- 60 g kuhanog fileta oslića
- 1 g crnog papra
- 5 g peršin lista
- 5 g maslinovog ulja
Postupak
- File oslića narezati na komade.
- Krumpir ogulite i narežite na ploške (1/2 cm debljine).
- U vodu zagrijanu do vrenja, lagano posoljenu stavite komade oslića. Kuhajte svega nekoliko minuta, pa ribu izvaditi šupljom žlicom.
- U istu vodu dodajte ploške krumpira i kuhajte 15-tak minuta (pazite da se krumpir ne prekuha i ne raspadne).
- U posudu ulijte maslinovo ulje, posipate sitno nasjeckanim češnjakom. Naizmjence slažite redove krumpira i ribe. Između svakog reda posipajte nasjeckanim peršinom i pospite svježe mljevenim crnim paprom. Završite s krumpirom.
- Podlijte temeljcem (gdje se kuhala riba), poklopite i kuhajte oko 20 minuta.