Naravni pureći file s mediteranskom rižom
-
-
-
Sastojci
- 20 g riže
- sol
- 5 g maslinovog ulja
- 10 g crvenog luka
- 20 g crvene mrkve
- 15 g zelenog smrznutog graška
- 15 g konzerviranog kukuruza šećerca
- Prstohvat crnog papra
- 0,50 g peršin lista
- 60 g purećih prsa
Postupak
- Rižu stavite u vrelu posoljenu vodu i skuhajte.
- Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatne boje.
- Dodajte naribanu mrkvu, kratko popecite te umiješajte grašak, kukuruz šećerac, mljeveni crni papar i podlijte s malo vode.
- Pirjajte na laganoj vatri da povrće omekša. Na kraju lagano posolite, umiješajte ocijeđenu rižu i pospite nasjeckanim peršinom.
- Odreske od purećih prsa, lagano posolite, pospite crnim paprom i stavite na zagrijanu, nauljenu tavu ili grill tavu te ispecite do zlatne boje s obje strane.
- Pureće odreske poslužite s mediteranskom rižom i salatom.