Sastojci

  • 20 g riže 
  • sol
  • 5 g maslinovog ulja
  • 10 g crvenog luka
  • 20 g crvene mrkve
  • 15 g zelenog smrznutog graška
  • 15 g konzerviranog kukuruza šećerca
  • Prstohvat crnog papra
  • 0,50 g peršin lista
  • 60 g purećih prsa

Postupak

  1. Rižu stavite u vrelu posoljenu vodu i skuhajte.
  2. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatne boje. 
  3. Dodajte naribanu mrkvu, kratko popecite te umiješajte grašak, kukuruz šećerac, mljeveni crni papar i podlijte s malo vode. 
  4. Pirjajte na laganoj vatri da povrće omekša. Na kraju lagano posolite, umiješajte ocijeđenu rižu i pospite nasjeckanim peršinom.
  5. Odreske od purećih prsa, lagano posolite, pospite crnim paprom i stavite na zagrijanu, nauljenu tavu ili grill tavu te ispecite do zlatne boje s obje strane.
  6. Pureće odreske poslužite s mediteranskom rižom i salatom.