Musaka, salata
-
-
-
Sastojci
- 60 g (TO) mljeveno meso miješano
- 15 g luka
- 5 g suncokretova ulja
- 200 g krumpira
- 100 g zelene salate
- 85 g radiča
- 5 g bučina ulja
Postupak
- Krumpir skuhajte u ljusci.
- Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatne boje. Dodajte mljeveno meso i uz miješanje na jačoj vatri popecite. Kad dobije boju ulijte malo vode, posolite, pospite mljevenim paprom i pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
- Krumpir ogulite i narežite na ploške.
- U manju vatrostalnu posudu stavite red krumpira, red mesa, red krumpira i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C da se zapeče (oko 15 minuta).
- Poslužite toplo s salatom.