Sastojci

  • 20 g luka
  • 5 g suncokretova ulja
  • 75 g mljevenog mesa
  • 20 g mrkve
  • 20 g celera (korijen)
  • sol
  • crni papar
  • 200 g krumpira
  • 0,5 kom jaja
  • 30 g kiselog vrhnja
  • 140 g cikla salate

Postupak

  1. Na dobro zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite uz miješanje. Dodajte mljeveno meso i nastavite zagrijavati uz miješanje da dobije lijepu boju pa dodajte naribanu mrkvu i celer, lagano posolite i dodajte mljeveni crni papar.
  2. Krumpir skuhajte u ljusci a zatim narežite na ploške. 
  3. U vatrostalnu posudu na red krumpira stavite pripremljeno meso s povrćem, pa red krumpira i tako da potrošite sastojke. Na kraku nanesite Vrhnje pomiješano s jajetom.
  4. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok ne dobije zlatno rumenu boju.
  5. Poslužite toplo s salatom od cikle.