Melanzane alla parmigiana
-
-
-
Sastojci
- 100 g patlidžana
- 5 g maslinova ulja
- 100 g rajčica
- bosiljak
- sol
- češnjak
- 30 g mozzarelle
- 30 g parmezana
Postupak
- Patlidžane operite, posušite i narežite na ploške po dužini, debljine oko 1/2 cm.
- Složite patlidžan na lim za pečenje obložena papirom za pečenje i kistom svaku plošku malo nauljite s obje strane. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko pola sata.
- Pripremite umak od rajčice tako da oguljenu, nasjeckanu rajčicu zagrijete, dodate nekoliko kapi maslinova ulja, malo bosiljka, soli i protisnutog češnjaka.- Pirjajte uz miješanje da dobijete salsu.
- U malu vatrostalnu posudu stavite malo umaka od rajčice, položite nekoljko ploški patlidžana, blizu jedna druge i rasporedite dio mozzarelu narezane na ploške. Nanesite malo umaka od rajčice i pospite s malo parmezana. Ponovite sve još jedanput, zadnji sloj neka vam budu samo patlidžani, rajčice i pospite preostalim parmezanom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.