Sastojci

  • 30 g brokule (vrhovi i cvjetovi)
  • 2 g celer lista
  • 20 g cvjetače (samo cvijet)
  • 50 g smrznutog graška
  • 50 g krumpira
  • 10 g mrkve
  • 1 g crnog papra
  • 10 g peršin korijena
  • 1 g peršin lista
  • sol

Postupak

  1. Krumpir ogulite, narežite i prelijte vodom. Zagrijte do vrenja, dodajte narezanu mrkvu, korijen peršina i kuhajte 10 minuta.
  2. Zatim dodajte cvjetiće brokule i cvjetače, grašak i kuhajte oko 15 minuta. Vode dodajte po potrebi (ne previše da juha ne bude rijetka).
  3. Dodajte nasjeckan list peršina i celera te pomoću štapnog miksera usitnite. Dodajte vode da dobijete željenu gustoću, posolite, dodajte papar i zagrijte do vrenja.