Junetina sa šalšom
-
-
-
Sastojci
- 60 g junetine (nemasna BK)
- sol
- 1 g crnog papra
- 5 g maslinovog ulja
- 30 g crvenog luka
- 5 g bijelog luka (češnjaka)
- 30 g zelene tikvice
- 25 g rajčice pelat
- 5 g bosiljka
- 10 g celer lista
- 0,50 g lovorovog lista
- 1 g origana sušenog
- 1 g peršin lista
Postupak
- Juneće odreske tanko narežite.
- U tavi na zagrijano maslinov ulje stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i narezane tikvice te kratko popecite. Zatim dodajte zdrobljene pelate, bosiljak, sitno nasjeckan list celera, lovorov list, origano, sitno nasjeckani peršin te po potrebi posolite. Dodajte vode po potrebi i pirjajte na laganoj vatri, poklopljeno 10-ak minuta da dobijete šalšu.
- Na dobro zagrijanu skoro suhu tavu (nekoliko kapi maslinova ulja) stavite odreske i popecite kratko sa obje strane. Zatim ih posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom i izvadite.
- Juneće odreske poslužite sa šalšom i palentom.