Sastojci

  • 60 g junetine (nemasna BK)
  • sol
  • 1 g crnog papra 
  • 5 g maslinovog ulja
  • 30 g crvenog luka
  • 5 g bijelog luka (češnjaka)
  • 30 g zelene tikvice 
  • 25 g rajčice pelat
  • 5 g bosiljka
  • 10 g celer lista
  • 0,50 g lovorovog lista
  • 1 g origana sušenog
  • 1 g peršin lista

Postupak

  1. Juneće odreske tanko  narežite.
  2. U tavi na zagrijano maslinov ulje stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i narezane tikvice te kratko popecite. Zatim dodajte zdrobljene pelate, bosiljak, sitno nasjeckan list celera, lovorov list, origano, sitno nasjeckani peršin te po potrebi posolite. Dodajte vode po potrebi i pirjajte na laganoj vatri, poklopljeno 10-ak minuta da dobijete šalšu.
  3. Na dobro zagrijanu skoro suhu tavu (nekoliko kapi maslinova ulja) stavite odreske i popecite kratko sa obje strane. Zatim ih posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom i izvadite. 
  4. Juneće odreske  poslužite sa šalšom i palentom.