Cous-cous s pirjanim povrćem
-
-
-
Sastojci
- 10 g crvenog luka
- 5 g maslinovog ulja
- 20 g mrkve crvena
- 20 g zelene paprike
- 30 g paprike žute (mesnata)
- 60 g tikvica zelenih
- 30 g šampinjoni (uzgojeni)
- 0,10 g crnog papra
- 1 g lovorovog lista
- 40 g couscousa
- 0,50 g peršin list
Postupak
- Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast. Dodajte narezanu ili grubo naribanu mrkvu, na kockice narezanu papriku, tikvice i narezane šampinjone. Popecite uz miješanje te pospite mljevenim crnim paprom i lagano posolite. Ulijte malo vode, dodajte lovorov list i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
- U posudu uspite kus kus i prelijte s 80 ml vrele vode i stavite poklopljeno stajati 3-5 minuta.
- Zatim lagano promiješajte da razrahlite sadržaj i pospite nasjeckanim peršinom.