Heljda s povrćem i pečenom piletinom
-
-
-
Sastojci
- 40g heljde
- 100g poriluka
- 100g patlidžana
- 5g maslinovog ulja
- 8g sjemenki suncokreta
Postupak
- Oprati i narezati poriluk te ga pirjati na maslinovom ulju.
- Patlidžan oguliti i narezati na kockice te dodati na poriluk i ulje, zajedno sa opranom heljdom.
- Podlijati vodom ili povrtnim temeljcem te kuhati 20-30 minuta na laganoj vatri.
- Začiniti solju, kurkumom i paprom. Na kraju posipati suncokretovim sjemenkama.
Sastojci
- 1 g crnog papra
- 1 g crvene mljevene paprike
- 100 g otkoštene piletine
Postupak
- Komade piletine pospite svježe mljevenim crnim paprom, mljevenom crvenom paprikom, posolite i utrljajte sastojke.
- U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite piletinu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.