Sastojci

  • 100 g patlidžana
  • 5 g maslinova ulja
  • 100 g rajčica
  • bosiljak
  • sol
  • češnjak
  • 30 g mozzarelle
  • 30 g parmezana

Postupak

  1. Patlidžane operite, posušite i narežite na ploške po dužini, debljine oko 1/2 cm.
  2. Složite patlidžan na lim za pečenje obložena papirom za pečenje i kistom svaku plošku malo nauljite s obje strane. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko pola sata.
  3. Pripremite umak od rajčice tako da oguljenu, nasjeckanu rajčicu zagrijete, dodate  nekoliko kapi maslinova ulja, malo bosiljka, soli i protisnutog češnjaka.- Pirjajte uz miješanje da dobijete salsu.
  4. U malu vatrostalnu posudu stavite malo umaka od rajčice, položite nekoljko ploški patlidžana, blizu jedna druge i rasporedite dio mozzarelu narezane na ploške. Nanesite malo umaka od rajčice i pospite s malo parmezana. Ponovite sve još jedanput, zadnji sloj neka vam budu samo patlidžani, rajčice i pospite preostalim parmezanom.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.

Parmigiana od patlidžana – Coolinarika