Salata s lećom
-
-
-
Sastojci
- 40 g smeđe leće (sirova)
- 30 g mladog luka
- 50 g cherry rajčica
- 100 g radiča/rikole
- Za preljev: limunov sok, senf, med, sol, papar, češnjak po želji
Postupak
- Leću operite i stavite kuhati u hladnu vodu. Ovisno o vrsti leće kuhajte oko 25 minuta, a zatim ocijedite i ohladite.
- Ohlađenu leću stavite u zdjelu, dodajte na ploške narezan mladi luk, cherry rajčice narezane na polovice ili četvrtine i lagano promiješajte.
- Limunov sok, senf, med, sol I papar izmiješajte da dobijete preljev.
- Leći i povrću dodajte rikulu, prelijte preljevom i vrlo lagano promiješajte.
- Leću možete skuhati dan ranije, ostaviti u hladnjaku i iskoristiti kad pripremate salatu, a za brži postupak možete upotrijebiti i leću iz limenke. U tom slučaju količinu leće možete povećati i duplo.