Sastojci

  • 40 g smeđe leće (sirova)
  • 30 g mladog luka
  • 50 g cherry rajčica
  • 100 g radiča/rikole
  • Za preljev: limunov sok, senf, med, sol, papar, češnjak po želji

Postupak

  1. Leću operite i stavite kuhati u hladnu vodu. Ovisno o vrsti leće kuhajte oko 25 minuta, a zatim ocijedite i ohladite. 
  2. Ohlađenu leću stavite u zdjelu, dodajte na ploške narezan mladi luk, cherry rajčice narezane na polovice ili četvrtine i lagano promiješajte.
  3. Limunov sok, senf, med, sol I papar izmiješajte da dobijete preljev.
  4. Leći i povrću dodajte rikulu, prelijte preljevom i vrlo lagano promiješajte.
  5. Leću možete skuhati dan ranije, ostaviti u hladnjaku i iskoristiti kad pripremate salatu, a za brži postupak možete upotrijebiti i leću iz limenke. U tom slučaju količinu leće možete povećati i duplo.