Musaka, cikla salata
-
-
-
Sastojci
- 20 g luka
- 5 g suncokretova ulja
- 75 g mljevenog mesa
- 20 g mrkve
- 20 g celera (korijen)
- sol
- crni papar
- 200 g krumpira
- 0,5 kom jaja
- 30 g kiselog vrhnja
- 140 g cikla salate
Postupak
- Na dobro zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite uz miješanje. Dodajte mljeveno meso i nastavite zagrijavati uz miješanje da dobije lijepu boju pa dodajte naribanu mrkvu i celer, lagano posolite i dodajte mljeveni crni papar.
- Krumpir skuhajte u ljusci a zatim narežite na ploške.
- U vatrostalnu posudu na red krumpira stavite pripremljeno meso s povrćem, pa red krumpira i tako da potrošite sastojke. Na kraku nanesite Vrhnje pomiješano s jajetom.
- Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok ne dobije zlatno rumenu boju.
- Poslužite toplo s salatom od cikle.