Sastojci

  • 100 g junetine
  • 2 g suncokretova ulja
  • 20 g luka
  • 15 g mrkve
  • 15 g celera (korijen)
  • 2 g češnjaka
  • 100 g krumpira
  • 100 g graška
  • sol
  • mljeveni crni papar

Za salatu:

  • 150 g zelene salate
  • 5 g maslinova ulja
  • ocat po želji

Postupak

  1. Na zagrijano ulje stavite na kockice narezanu junetinu i popecite uz miješanje. Dodajte sitno narezani luk i kratko popecite. Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, na kockice narezani celer i još kratko popecite. Umiješajte protisnuti češnjak i prelijte sadržaj vodom. Kad zavri kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta. Dodajte na kockice narezani krumpir, grašak, sol i mljeveni crni papar. Kuhajte dok meso i povrće ne omekša.
  2. Poslužite varivo s zelenom salatom.