Tjestenina s tunjevinom
-
-
-
Sastojci
- 1 g celer list
- 0,50 g lovorovog lista
- 5 g bijelog luka (češnjak)
- 30 g crvenog luka
- 20 g mrkve crvene
- 1 g origana sušenog
- 1 g crnog papra
- 40 g pelat rajčica
- 5 g peršin korijen
- 1 g peršin list
- 40 g tjestenine, integralne
- 60 g konzervirane tune u vlastitom soku
- 5 g maslinovog ulja
- sol
Postupak
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
- Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite do zlatne boje. Dodajte nasjeckani češnjak, naribanu mrkvu i korijen peršina. Kratko popecite pa dodajte zdrobljene pelate. Dodajte lovorov list, origano, mljeveni crni papar i pirjajte uz dodavanje vode (od kuhanog tijesta) po potrebi, oko 20 minuta da dobijete umak. Pred kraj posolite, umiješajte sitno nasjeckani list peršina i celera te ocijeđenu tunu.
- Poslužite umak preko kuhane tjestenine.