Sastojci

  • 30 g ječmene kaše kuhane
  • 22,50 g graha
  • 100 g mrkva crvena
  • 20 g kukuruz šećerac
  • 70 g pečene paprike
  • 2 g češnjaka
  • 30 g rikole
  • limunov sok 5 g bučina ulja
  • ocat

Postupak

  1. Ječmenu kašu dobro oprati i staviti kuhati sa mrkvom koju ste prethodno ogulili, oprali i narezali na kockice. Kuhajte 45 minuta, svakako isprobajte, ne smije vam biti tvrda, a niti premekana. Ocijediti i pustiti da se ohladi.
  2. Grah namočite preko noći. Skuhajte ga u posebnom loncu i ocijedite. Kada su se kaša i mrkva ohladile, dodajte ostale sastojke: grah, kukuruz, na kockice narezanu papriku, sitno nasjeckan češnjak i rikolu.
  3. Staviti bučino ulje, limunov sok, sol, ocat i dobro izmiješajte i poslužite.