Sastojci

  • 0,10 g lovorova lista 
  • 20 g crvenog luka
  • 15 g crvene mrkve
  • 5 g peršin korijena
  • 0, 10 g crnog papra 
  • 0,50 g paprike crvene mljevene
  • 1 g peršin lista
  • 60 g purećeg mesa (batak, zabatak)- MOŽE BITI I FILE
  • 5 g koncentrata rajčice (28-30%)
  • 5 g suncokretovog ulja
  • sol

Postupak

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklasti. Dodajte narezanu mrkvu i korijen peršina kratko popecite uz miješanje i umiješajte puretinu narezanu na kockice. Sve zajedno popecite uz miješanje nekoliko minuta pa ulijte tople vode da prekrijete sadržaj. Zagrijte do vrenja, dodajte lovorov list, koncentrat rajčice, mljeveni crni papar, mljevenu crvenu papriku, posolite i pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Kad meso omekša i imate željenu gustoću pospite nasjeckanim peršinom.